Bílí Tygři Liberec

Do dorostu míří talentovaní útočníci. Přichází Hörnig a Němec

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tygří dorost získává perspektivní posily do ofenzivy. Do Liberce přicházejí útočníci Petr Hörnig a Adam Němec, oba v následujících měsících oslaví patnácté narozeniny. Dvojice šikovných útočníků má zároveň potenciál v budoucnu zabojovat o místo v mládežnických reprezentacích.

Petr Hörnig je odchovancem pražské Slavie, kde také strávil svoji dosavadní hokejovou kariéru. Poslední dva roky měl dominantní roli ve slávistické deváté třídě, kde dokonce v minulé sezóně dosáhl úctyhodného průměru více než dvou bodů na zápas! Do toho už se výrazně prosadil také v kategorii dorostu, což dokládá 18 bodů ve 22 duelech.

Šikovný pravák také pravidelně dostával pozvánky do nabitých výběrů hlavního města Prahy na turnaje kategorie VTM a turnaje krajů, kde vždy rovněž atakoval průměr bodu na zápas. Teď se perspektivní útočník přesouvá do tygří akademie, kde bude chtít udělat další hokejové kroky.

Komentář hlavního trenéra U17 Vojtěcha Fialy
Petr je hráč s velkým potenciálem a vůdčími schopnostmi, což poslední sezóny ve Slavii často dokazoval i v zápasech proti nám. Věřím, že do naší mladé sestavy i kabiny výborně zapadne. Je to útočník, který umí rozhodovat zápasy a zároveň mu nevadí důrazná hra. Jsem rád, že ze všech možností, které měli doma na stole, zvolil pro svůj další hokejový růst Liberec.

Další výraznou posilou týmu je Adam Němec. Syn někdejšího českého reprezentanta Ondřeje Němce přichází ze Vsetína, jehož je odchovancem. Za Němce mimo jiné jasně hovoří čísla – v minulém ročníku byl kapitánem vsetínské extraligové devítky, kde nastřádal 34 bodů v 16 utkáních. Ještě více toho odehrál za dorost ve druhé nejvyšší soutěži. Mezi výrazně staršími protihráči si připsal hned 49 bodů ve 25 zápasech!

Ani u Němce tedy není překvapením účast na krajských akcích, kde se předvedl v dresu Zlínského kraje. Podobně jako Hörnig si v utkáních s velkou konkurencí počínal velmi dobře a sbíral přibližně bod na zápas. Před Němcem nyní stojí výzva v podobě dorostenecké Extraligy v dresu Bílých Tygrů.

Komentář hlavního trenéra U15 Vojtěcha Fialy
Adam je ztělesněná energie, je hráčem s tahem na bránu. Měl více možností, kde hledat posun ve své začínající kariéře, jsem tedy rád, že si vybral právě Liberec. Každá moje zkušenost s Adamem se pojí s maximálním nasazením a úsilím zvítězit, což jsou atributy, které chcete hledat v každodenním režimu. Velmi sympatické jsou i jeho studijní výsledky. Ze Vsetína přichází výborně připravený hráč, těším se na jeho další progres.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Home Credit Arena hostila tradiční Sport Live! Tygři se podepisovali fanouškům

Jako malý jsem Tygrům fandil, přiznává po premiéře Peterek

Ryšavý: Hráli jsme moc složitě a neproměnili naše gólovky

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Peněženka šedá s logem

220 Kč
Koupit