Bílí Tygři Liberec

Reprezentace U20 vyrazí na turnaj do Finska i s Tygry v nominaci

Date of publication Author Ondřej Belák, Martin Voltr

Liberec - Na mezinárodní scéně se pomalu blíží rozjezd nového ročníku, z českých reprezentací se jako obvykle sejde nejprve výběr do dvaceti let. Hokejisty narozené v letech 2005 a 2006 čeká příprava na světový šampionát v Kanadě.

Pro dvacítku se nejedná o nový začátek, cestu na další mistrovství světa zahájila už dvěma turnaji po bronzovém šampionátu. V Klotenu skončila o bod druhá za domácími Švýcary, v Popradě třetí za severskými soupeři. Až teď ale trenéři dostanou k dispozici téměř všechny hráče daných ročníků.

Premiéra u dvacítky čeká legendu libereckého hokeje Ladislava Šmída, jenž na pozici asistenta trenéra nahradí Pavla Trnku a doplní trojlístek s Robertem Reichlem a hlavním koučem – rovněž exlibereckým – Patrikem Augustou. Vrcholem nového ročníku bude mistrovství světa, které hostí od 26. prosince 2024 do 5. ledna 2025 kanadská Ottawa. Češi se tam v základní skupině potkají se Švédy, Slováky, Švýcary a Kazachy.

Nyní před sebou mají klasický zápasový rozjezd ve Finsku. Přípravná akce jim tedy začne už v pátek 12. července v Chomutově, odkud se na sever přesunou v pondělí. Ve sportovním středisku Vierumäki vyzvou ve středu 17. a pátek 19. července Švýcary, následně pak v neděli 21. a pondělí 22. změří síly se dvěma finskými výběry – elitním a záložním.

V nominaci na akci jsou dva současní i dva bývalí Tygři. Nechybí obhájce loňského bronzu ze šampionátu dvacítek obránce Tomáš Galvas, pozvánku obdržel také útočník Jaromír Pérez. Na turnaji se v jednom dresu potkají se svými bývalými spoluhráči z tygří organizace – obráncem Jakubem Dvořákem a útočníkem Samuelem Fialou. Oba jmenovaní aktuálně působí v zámoří.

Nominace české dvacítky

Brankáři: Jan Kavan (Kometa Brno), Michael Hrabal (Univ. of Massachusetts, NCAA), Lukáš Matěcha (Tri-City, WHL), Jakub Milota (Cape Breton, QMJHL).

Obránci: Tomáš Galvas (Liberec), Oliver Samson (Sparta Praha), Tomáš Vandas (Jihlava), Vojtěch Husinecký (Chomutov), Dominik Badinka (Malmö, Švédsko), Jakub Dvořák (Swift Current, WHL), Vojtěch Port (Moose Jaw, WHL), Marek Ročák (Kelowna, WHL), Matteo Kočí (Kamloops, WHL), Jakub Fibigr (Mississauga, OHL).

Útočníci: Jaromír Pérez (Liberec), Vojtěch Hradec (Mladá Boleslav), Vojtěch Spěváček, Miroslav Holinka, Petr Sikora (všichni Třinec), Matěj Maštalířský (Litvínov), Tadeáš Kalužík (Pardubice), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), Ondřej Kos (Ilves Tampere, Finsko), Eduard Šalé (Kitchener, OHL), Samuel Fiala (Val-d’Or, QMJHL), Adam Jecho (Edmonton, WHL), Pavel Šimek (Saint John, QMJHL), Dominik Petr (Brandon, WHL), Adam Židlický (Mississauga, OHL).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

PŘIPOJ SE DO HRY | Dřina na umělce

Nejnovější články

Zapojte se do partnerských výzev Tygří Letní Challenge!

Balinskis slaví v premiérové sezoně v NHL! Jeho Florida si došla pro Stanley Cup v sedmém zápase

Tygři vyrazí na atraktivní přípravný turnaj! Opět se zúčastní La Coupe des Bains

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit