Bílí Tygři Liberec

Znovu mezi evropskou elitou. Juniorka také letos vyrazí na nabitý turnaj do Zugu

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tygří juniorka se také v letošním předsezónním období může těšit na mimořádně kvalitní konfrontaci s nejlepšími celky Evropy. Bílí Tygři totiž znovu byli pozváni jakožto český zástupce na mezinárodní turnaj ve švýcarském Zugu.

Turnaj EVZ Prospects Challenge znovu přivítá přední juniorské celky z nejlepších evropských hokejových zemí. Kromě Bílých Tygrů se na turnaji představí finské IFK Helsinky, švédské Rögle, rakouský Salzburg a švýcarští zástupci – pořádající Zug a Curych. Složení je tedy podobné jako loni, jen s tím rozdílem, že Salzburg nahradí německý Mannheim.

Akce se uskuteční mezi 14. a 18. srpnem. Liberec půjde v rámci turnaje poprvé do akce 15. srpna, kdy se střetne s úřadujícím šampionem švýcarské juniorské soutěže z Curychu. Hned další den bude naše hráče čekat druhá výzva v podobě švédského Rögle, které na turnaji bude obhajovat loňskou účast ve finále.

Poté budou mít Bílí Tygři den volna, načež v neděli 18. srpna odehrají zápas o konečné umístění. Na základě výsledků ve skupinové fázi se rozhodne, zda to bude finále, či souboj o třetí nebo páté místo. V loňském roce skončil náš tým pátý, když v posledním duelu turnaje přehrál Mannheim 2:0.

Složení EVZ Prospects Challenge 2024

Skupina A: Red Bull Salzburg (Rakousko), IFK Helsinky (Finsko), EV Zug (Švýcarsko)
Skupina B: Bílí Tygři Liberec (Česko), ZSC Lions (Švýcarsko), Rögle BK (Švédsko).

Hlavní kouč U20 Valdemar JIruš
V Zugu nás znovu čeká velmi kvalitní turnaj a konfrontace s předními zahraničními soupeři. Loňská zkušenost pro nás byla parádní a hodně nás těší, že jsme obdrželi pozvání i letos. V Zugu už budeme finalizovat přípravu na nový soutěžní ročník, potom už nás bude čekat jen jeden přípravný duel, a to už s ustálenou sestavou na extraligu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

Home Credit Arena hostila tradiční Sport Live! Tygři se podepisovali fanouškům

Jako malý jsem Tygrům fandil, přiznává po premiéře Peterek

Ryšavý: Hráli jsme moc složitě a neproměnili naše gólovky

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Peněženka šedá s logem

220 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit