Bílí Tygři Liberec

Čeká nás dřina. Hráči mají měsíc a půl na to, aby se ukázali, říká Valdemar Jiruš

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Juniorka Bílých Tygrů od 17. července po krátké pauze znovu pohromadě trénuje a pod vedením realizačního týmu v čele s Valdemarem Jirušem se intenzivně připravuje na novou extraligovou sezónu.

Naši junioři se vrátili do plného režimu, ve kterém už vše ladí směrem ke startu nového ročníku. "Máme před sebou měsíc a půl dřiny. Na sezónu se chceme dobře připravit," potvrzuje Jiruš. "Příprava na ledě se bude prolínat s přípravou na suchu, zároveň si uděláme i další testování," prozrazuje.

Liberečtí mladíci mají zdatně nakročeno k tomu, aby po fyzické stránce byli na sezónu připraveni velmi dobře, ne-li nejlépe. Na svazových testech totiž zaznamenali nejlepší výsledky napříč všemi akademiemi Českého hokeje!

"Těší nás, že tým v létě dobře pracoval a zvládnul i svazové testování. Hráči tím potvrdili kvalitní letní přípravu pod vedením kondičního trenéra Tomáše Krámského," ví Jiruš.

Teď už začíná mezi hráči povětšinou oblíbenější část přípravy, která je protkaná i přípravnými zápasy. Ten první naše juniorka absolvuje 30. července proti Litvínovu. Součástí předsezónního období navíc znovu bude i výjezd na mezinárodní turnaj do švýcarského Zugu, kde se Bílí Tygři jakožto reprezentanti české extraligy představili už loni a obsadili páté místo.

"V Zugu nás znovu čeká velmi kvalitní turnaj a konfrontace s předními zahraničními soupeři. Loňská zkušenost pro nás byla parádní a hodně nás těší, že jsme obdrželi pozvání i letos. V Zugu už budeme finalizovat přípravu na nový soutěžní ročník, potom už nás bude čekat jen jeden přípravný duel, a to už s ustálenou sestavou na extraligu," předesílá hlavní kouč.

Právě turnaj v Zugu by mohl být jedním z určujících období, kdy se bude krystalizovat sestava, jež zahájí novou soutěžní sezónu. Trenéři totiž v tuto chvíli mají k dispozici široký kádr a zápasová soupiska není nafukovací.

"Hráči teď mají měsíc a půl na to, aby ukázali, co v nich je a řekli si o místo v základní sestavě," potvrzuje Valdemar Jiruš. Kompletní program přípravy U20 najdete v článku zde.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější články

První derby sezóny! Venkovní šňůru zakončí Tygři v Mladé Boleslavi

Nad(h)led #38: S Tygřicemi (nejen) o ženském hokeji

Chutné občerstvení, lahodné pivo a skvělý hokej. Oktoberfest je zpět!

Z našeho fanshopu

Ponožky TYGR

190 Kč
Koupit

Mikina TYGR pánská

1045 Kč
Koupit

Lahev sportovní TYGR 0,75l

185 Kč
Koupit

Triko TYGR dětské

395 Kč
Koupit