Bílí Tygři Liberec

Uvis Janis
Balinskis

kup si
dres teď
Lotyšsko

Uvis Janis
Balinskis

Pozice
obránce
Narozen
1. 8. 1996 (27 let)
Výška
183 cm
Váha
85 kg
Hůl
levá

Profil hráče

Uvis Janis Balinskis hokejově vyrostl v rodném Lotyšsku, během juniorského věku si ale na dva roky odskočil do německého Augsburgu. V sezóně 2015/16 se vrátil do Rigy, za kterou hrál v mládežnické MHL. Následující ročník už pravidelně nastupoval za rižské Dinamo v KHL a svými výkony si mimochodem vysloužil pozvánku na mistrovství světa, na kterém od té doby ani jednou nechyběl!

V roce 2020 přišel do Litvínova a v uplynulých dvou sezónách patřil mezi jeho hlavní lídry. O něco lépe se mu povedl právě uplynulý ročník, v němž si připsal devět gólů a čtrnáct asistencí. V únoru navíc přišel vrchol jeho kariéry, neboť si s Lotyšskem zahrál na olympijských hrách.

Související fotogalerie

Související články

Balinskis má první gól v NHL! Trefil se proti Carolině

Sunrise/Liberec — Uvis Janis Balinskis si připsal při svém jedenáctém startu první branku v nejlepší lize světa. V noci z pátku na sobotu se trefil proti týmu Caroliny Hurricanes, když po přihrávce od Tkachuka uklidil kotouč do odkryté branky.

Balinskis se udržel v hlavním týmu Floridy. V noci jej čeká premiéra v NHL

Liberec - Uvis Balinskis, který po vydařené sezoně u Bílých Tygrů podepsal smlouvu s Floridou Panthers, se udržel v hlavním týmu i po přípravném kempu. V noci ze čtvrtka na pátek si tak připíše premiérový start v NHL, kdy Cats rozehrají sezonu na ledě Minnesoty Wild.

Lotyšsko s Balinskisem slaví historický úspěch!

Liberec - Lotyšská pohádka má svůj šťastný konec! V zápase o třetí místo se Lotyšům podařilo porazit výběr USA 4:3 po prodloužení a slaví tak historicky první medaili z mistrovství světa. U toho všeho nechyběl ani teď již bývalý Tygr Uvis Janis Balinskis.